Biologische en bio dynamische wijnen

Bent u net zo’n liefhebber van wijn als wij dat zijn? Dan zult u het met ons eens zijn dat de kwaliteit van wijn te allen tijde gewaarborgd dient te worden. Gelukkig denken de meeste wijnboeren daar net zo over. Zo kunnen wij genieten van wijn van een goede kwaliteit. Bepaalde wijnboeren gaan echter een stap verder om zo uiterste kwaliteit te kunnen garanderen. In tegenstelling tot normale wijn producenten produceren deze boeren biologische en bio dynamische wijnen, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Met als resultaat een wijn die van betere kwaliteit is en ook milieuvriendelijker is. Benieuwd wat dit inhoudt en hoe deze boeren tot deze wijnen komen? Wij behandelen het onderwerp uitvoerig en treden in detail over de verschillen in deze wijnen.

Wat zijn biologische en bio dynamische wijnen?

Het verschil tussen biologisch en biodynamisch ligt hem in de regels. Net zo kwetsbaar als de fles wijn, is de wijn zelf dat ook. Om ervoor te zorgen dat de wijn van de beste kwaliteit is kunnen boeren bepaalde regels hanteren die de wijn tot een biologische of bio dynamische wijn maken. Een biologische wijn is gemaakt van biologische druiven, wat betekent dat er geen pesticiden aan de productie te pas komen. Bovendien bevat biologische wijn over het algemeen minder sulfieten. Dit geldt ook voor bio dynamische wijn, maar daarbovenop komt dat de aarde hersteld wordt en de oogst- en snoeimomenten vooraf bepaald zijn. Om de vruchtbaarheid van de aarde te stimuleren worden er homeopathische kruidenmengsels gebruikt en wordt er pas geoogst en gesnoeid wanneer de zon- en maanstand daar om vragen.

Proeven van wat deze boeren te bieden hebben?

Bij Taste 4 Wine komt het beste van wat de wijnwereld te bieden heeft samen. Bijvoorbeeld tijdens onze proeverijen, waar we een selectie van de beste wijnen aan u voorschotelen! Draagt u duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel? Dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Bij Taste 4 Wine bieden we daarom online wijnproeverijen aan die aansluiten op uw wensen. Zo ook wanneer u bij ons terecht wilt voor een biologische/organische of vegan wijnproeverij. Informeer bij ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee.