Veganuary

Het nieuwe jaar is van start gegaan en traditiegetrouw maken we goede voornemens. Om dit vol te houden moet u echter niet te streng voor u zelf zijn. Ook goede voornemens gaan met mate!

Het missen van wijn werd lastig, een maand lang geen vlees eten moest kunnen. Daar doen we onszelf en de aarde tenslotte een plezier mee! De keuze tussen dry january en veganuary was dan ook snel gemaakt. Per slot van rekening wordt wijn gewoon gemaakt van druiven en kunnen we in januari dus gewoon door blijven wijnen… toch? Al zit daar een kern van waarheid in is lang niet iedere wijn vegan. Hoe dat zit? Wij leggen het u haarfijn uit!

Waarom is wijn niet altijd vegan?

Wij horen u al denken: wijn is toch gewoon gemaakt van druiven? Dat klopt, iedere wijn heeft zijn smaak te danken aan de druif. De wijn zoals u en ik deze kennen kan echter niet worden verkregen zonder de wijn te klaren. Wijn is van zichzelf namelijk troebel, door de vaste deeltjes die achterblijven. Om deze te verwijderen wordt de wijn geklaard. Hierbij worden er vaak dierlijke producten als klaringsmiddel gebruikt, neem bijvoorbeeld vislijm, caseïne eiwit of gelatine. Om te vermijden dat de wijn hierdoor niet langer vegan is kan men bentoniet, een natuurlijk product, als klaringsmiddel gebruiken. Wordt dit product gebruikt tijdens het klaren, dan is de wijn 100% plantaardig! Omdat de dierlijke oorsprong van diverse wijnen te herleiden is naar het productieproces en niet de ingrediënten die er aan te pas komen hoeft u niet in te leveren op smaak wanneer u van een vegan wijn wilt genieten.

Vegan wijn bij Taste4Wine

Een arrangement is pas compleet zodra iedereen aan zijn trekken kan komen. Of u nu vegetariër, veganist, flexitariër of flexanist bent: ook dan bent u bij Taste4Wine aan het juiste adres. Tussen onze prachtige selectie wijnen vindt u ook de lekkerste vegan wijnen. Bij Taste4Wine houden we dan ook rekening met ieders wensen en horen we het graag van u als u een allergie heeft of bepaalde dieetwensen heeft.

Hoe verloopt veganuary bij u? Mocht u op dezelfde voet door willen gaan wensen wij u alvast veel succes voor het komende jaar!